Wenneker Hoveniers | Zelhemseweg 26 | 6999 DP Hummelo | T 0314-36 66 28

Tuinaccesoires

Tuinmeubelen

Tuinmeubelen

Teak is een duurzame houtsoort met een dichte nerf en heeft een zeer hoog natuurlijk oliegehalte. Teak is vrijwel onslijtbaar, bestand tegen houtrot en wordt vrijwel niet aangetast door de inwerking van zon, regen, vorst of sneeuw. Vandaar dat teak uitermate geschikt is voor buitenmeubelen.

In tegenstelling tot wat vaak geloofd wordt, vraagt teak geen bijkomende bescherming, enkel regelmatig reinigen (ieder voorjaar). Teak verandert van kleur doorheen de tijd en door de blootstelling aan de veranderende weerselementen. Wanneer de meubelen buiten blijven staan en op natuurlijke wijze verouderen, zal de kleur van het oppervlak geleidelijk evolueren naar een zachte zilvergrijze tint omdat de pigmenten in de bovenste lagen van het hout geleidelijk verdwijnen.

Om hun originele kleur te bewaren, volstaat het om ze af en toe in te strijken met een teakolie die u kunt vinden in de doe-het-zelf-zaak. Volg steeds de gebruiksaanwijzingen van de fabrikant.

Dit is een kwestie van smaak, het instrijken met olie verlengt de levensduur niet van het meubilair het brengt alleen de orginele kleur terug.

Tuinverlichting

Tuinverlichting

Plaats bij een perk met mooie bloemen een lichtpunt, zodat de planten ook 's avonds te bewonderen zijn. Donkere hoekjes worden bij de tuin getrokken door ze 's avonds goed te belichten. Hogere bomen die in de nachtlucht bijna onzichtbaar worden, veranderen in blikvangers door een goed geplaatste spot. Belicht de takken van onderen en een sfeervol plaatje ontstaat.

Met fakkels en kaarsen kunt u de sfeer buiten extra verhogen. Heel handig is muggenolie waarmee u fakkels of olielampen kunt vullen.

Een ruim assortiment buitenverlichting van top kwaliteit vind u bij "KS-verlichting" en In-lite verlichting

Graag help ik u bij de keuze van de verlichting zodat een passende oplossing wordt gevonden voor uw tuin. Het assortiment van KS verlichting en in-lite verlichting is bij mij verkrijgbaar.

Zwembaden

Zwembaden

Het is voor velen een lang gekoesterde wens. Een eigen zwembad om elke dag optimaal van te kunnen genieten. Het maakt uw thuis tot een heerlijk zwemparadijs. Ontspanning wanneer u maar wilt. Dankzij monoblock polyester zwembaden hoeft het niet bij een wens te blijven. Een monoblock zwembad biedt een scala aan mogelijkheden met diverse modellen, kleuren en afmetingen.

Afhankelijk van de beschikbare ruimte en uw persoonlijke wensen, kiest u een model dat bij u past en dat voor een aantrekkelijke prijs.

Voor informatie en de mogelijkheden verwijs ik u graag naar "Astacia"

Vijvers

Wat is er mooier, dan op een prachtige zomeravond aan de rand van uw eigen vijver te zitten, met op de achtergrond het geluid van een fontein of een kabbelende waterval. Bij een eigen vijver komt u na een dag van haast en drukte tot rust. Dit is wat men noemt genieten. Juist daarom staat de vijver de laatste tijd zo enorm in de belangstelling. Geen tuin te groot of te klein voor een vijver, maar het is natuurlijk ook weer niet zo, dat u alleen maar een gat met water hoeft te vullen. Er komt wel even wat meer bij kijken en ook het onderhoud vraagt regelmatig om uw aandacht.

Vijver

Bij de aanleg en het onderhoud van uw vijver kan Wenneker Hoveniers u de helpende hand bieden. Een goede vijver die zorgvuldig is aangelegd, juist beplant en waarbij de randen zijn voorzien van juist geschakeerde oever- en randbeplanting staat garant voor jarenlang vijver plezier.

Een veel voorkomende vraag is hoe men de vijver helder houdt.

Algen
Groen water wordt veroorzaakt door zweefalgen, dit zijn microscopisch kleine eencellige plantjes. Deze algen komen van nature in water voor, dus regenwater, grondwater en ook in leidingwater. Omdat de algen kleurloos zijn lijkt dit water helder. Als er licht in het water komt en de temperatuur stijgt boven de 8 graden C. dan gaat dit kleine algje groeien, als het volgroeit is kleurt het groen. Omdat er ontzettend veel algen in het water zitten kleurt het vijverwater compleet groen. Als het water weer kouder wordt sterven de algen en wordt de vijver weer helder. Dit is de oorzaak dat veel vijvers in de winter weer helder worden.

Algen bestrijden
Wanneer de vijver wordt gevuld met water (bij voorkeur leidingwater) en er worden direct (binnen 24 uur) voldoende zuurstofplanten in het water gedaan dan blijft het water helder. Voldoende betekent 4 bosjes of 1 mandje per 1000 liter water. Glanzend fonteinkruid (Potamogeton lucens) is de belangrijkste zuurstofplant, ¾ van de benodigde hoeveelheid gebruikt u deze plant. De rest vult u aan met andere soorten. Hierdoor blijft het water helder. Wanneer het water reeds groen is maakt u de vijver schoon, vult hem met leidingwater en voegt de zuurstof planten toe. De meeste zuurstof planten kunnen niet tegen verzuring van het water. Zorg er dus voor dat er geen materialen gebruikt worden of afvalstoffen (eikenblad) in de vijver komen die het water verzuren.

Vijvers

Wieren
Wieren worden vaak in de volksmond draadalgen genoemd. Ze kunnen explosief groeien en andere planten overwoekeren. Als er wieren komen kunnen ze handmatig verwijderd worden. Een hark met ronde uiteinden werkt uitstekend. Ga wieren nooit met middeltjes bestrijden, want dan gaan uw zuurstofplanten dood.

Vissen
Zuurstofplanten zijn van levensbelang, koop dus geen vissen die de planten opeten. Wilt u dus karperachtigen in de vijver dan zult u een heel andere vijver moeten maken met een filtersysteem.
De meest ideale vijvervis is nog steeds de goudwinde. Doe niet teveel vissen in de vijver en wacht vier weken voordat u ze uitzet.

Kunst

Kunst

Een beeld in de tuin maakt van de plek waar het staat een hart in de tuin. Een hart dat je aantrekt, waar je naar kijkt en waar je heen wilt lopen. Het is er altijd.

Een beeld is altijd mooi, seizoen na seizoen, en roept je steeds weer op om even in de tuin te komen genieten. Je wilt het telkens opnieuw ontmoeten en het beeld maakt van het genieten een samenzijn.

Ze zijn er van alle tijden, die beelden in de tuin, van alle klassen en van alle formaten, in de vijver of op een sokkel, half verborgen in de border of uitdrukkelijk aanwezig.

U denkt er misschien over om een tuinbeeld te kopen maar het is er nog niet van gekomen en u vraagt zich af welk beeld het mooist in uw tuin past.

Natuurlijk is het een kwestie van smaak maar ik help u graag om juist dat beeld te vinden en te plaatsen in uw tuin.

Tuintip

Groene bestrating

Strooi op de groene aanslag op een zomerse dag schoonmaakazijn. De aanslag verschrompelt hierdoor. U hoeft alleen de restjes te verwijderen met een schrobbezem.
Lees verder